Social Media Checklist voor Bedrijven #infographic

Social Media kan nogal verwarrend zijn voor bedrijven die beginnen met Social Media. Onderstaande infographic is eigenlijk een checklist die je uit zou moeten printen en kunt gebruiken als referentie.

Bloggen staat bovenaan. Helemaal naar mijn smaak. Minimaal 1x per week bloggen en als je meer kunt doen—> super! Vergeet niet je link te delen op alle andere social media kanalen.

Vervolgens komt facebook en twitter aan de beurt. Voor Facebook is het een richtlijn om minimaal 1x per dag een statusupdate te plaatsen. Voor twitter plaats minimaal 3 tweets.

Linkedin (als het voor jou van toepassing is)… Plaats 1 tot 3 status updates per week. Beslist niet meer. Je wilt je “echte contacten” niet spammen.

Persoonlijk gebruik ik Google + hetzelfde als Facebook. Het lijkt ook veel op elkaar. De meeste gebruiken in ieder geval één van beide platvormen.

Pinterest. Tja. Als je veel plaatjes kunt gebruiken. Dan doe dit zeker… Maar let wel op dat je de plaatjes ook een URL geeft. Anders is het zonde van je tijd.

Video, ja daar komt ie dan. We hebben het hier over Youtube, ofcourse! Deel leuke video’s met je vrienden, volgers en anderen. En als je het echt niet kunt weerstaan. Maak dan iedere week een video!

Sensible Social Media Checklist For Businesses #infographic.

Vergelijkbare Posts:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

*