Google Plus: Meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

Zojuist las ik dit bericht op Emerce. Ik was helemaal verrast dat Google Plus zo snel ging. Ik wist wel dat veel mensen en bedrijven dit snel zouden omarmen, maar zo snel had ik nooit verwacht.

Persoonlijk moet ik nog wennen aan dit nieuwe social medium. Ik weet ook nog niet waar ik Google Plus voor ga gebruiken. Maar het wordt zeker geen vervanger van Facebook, Hyves of Twitter. Daarvoor is Google Plus te uniek in zijn soort. Maar goed, de tijd zal het leren.

Ik voorzie dat op korte termijn dat steeds meer bedrijven zich ook gaan richten op Google Plus.

 

Nog geen half jaar oud en Google Plus wordt in Nederland door bijna een miljoen internetters gebruikt. De gebruikers kunnen de dienst nog niet echt positioneren tussen Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn. 

Dat blijkt uit een onderzoek dat InSites Consulting in opdracht van Hyves heeft uitgevoerd naar het gebruik van sociale netwerken in Nederland.

De verdeling over de Nederlandse online populatie:

  • Facebook: 78%
  • Hyves: 57% (4,3 miljoen actieve gebruikers)
  • LinkedIn: 35%
  • Twitter: 27%
  • Google Plus: 7%

Waar Hyves en Facebook vooral worden gebruikt voor entertainment en om updates van vrienden te lezen, en Twitter meer een informerende rol heeft, is die van Google Plus niet duidelijk. Hakim Zemni van InSites komt hooguit tot de karakterisering ‘een informing local entertainer’. De Googledienst hangt qua gepercipieerde functie precies tussen Facebook, Hyves, Twitter en LinkedIn in. “Die positie bekleedt nog niemand in de markt.”

Een kwart van de Google+-gebruikers denkt dat hij slimmer wordt door de profielensite te gebruiken. Geen van de andere netwerken scoort hoger op die vraag.

Het onderzoek laat verder zien dat tien procent van de internetters in Nederland alleen op Hyves zit en vijftien procent alleen op Facebook. Daar staat tegenover dat een hele kleine club, twee procent van de populatie, op alle vijf de profielensites actief is.

Hyves heeft maandelijks 4,3 miljoen actieve gebruikers. Eenderde van hen, 1,7 miljoen leden, gebruikt de site maandelijks ook via zijn mobiele telefoon.

Hoewel Hyves en Facebook in de discussie over social media vaak tegenover elkaar worden gesteld, blijkt dat een grote groep mensen de sites naast elkaar gebruikt. Vier op de tien Hyvers (41%) noemt zichzelf een loyaal gebruiker en kan bijna niet zonder. De Nederlandse site wordt door leden dagelijks gemiddeld 33 minuten gebruikt.

Bron:http://www.emerce.nl/nieuws/bijna-miljoen-nederlanders-google-plus

Laat hieronder een bericht om mij te laten weten waarvoor jij Google Plus voor gaat gebruiken.

Vergelijkbare Posts:

Leave a Comment

*