Amerikaans Onderzoek Social Media MKB

Ik heb zojuist onderstaande infographic gezien en was blij verrast met de resultaten onder 2000 MKB’ers in Amerika.
Wij kunnen Nederland natuurlijk niet vergelijken met Amerika, maar ik zie toch toch zeer zeker overeenkomsten. En vooral als het gaat om Social Media

Fall 2011 Attitudes and Outlook Survey

Infographic by Constant Contact

Hieronder de twee belangrijkste punten uit dit onderzoek:

Welke online marketing tools gebruik je om in contact te komen met prospects en klanten?

  • 98% maakt gebruik van zijn website om in contact te komen met klanten
  • 95% maakt gebruik van email marketing
  • 66% van online adverteren

MKB en ZZP vinden Social Media effectief om in contact te komen met klanten en prospects

  • 86% facebook
  • 71% video
  • 60% twitter
  • 55% linkedin

Persoonlijk ben ik ietwat verbaasd over de hoge score van 98% dat bedrijven gebruik maken van hun website om in contact te komen met hun prospects en klanten. In Nederland zie ik vaak dat de meeste ZZP’ers en MKB bedrijven wel een website hebben, echter het is onmogelijk om interactie aan te gaan. Vandaar dat ik al helemaal verbaasd ben over de 95% dat gebruik maakt van emailmarketing.

Maar hoe dan ook: Dit resultaat vind ik bemoedigend voor de nederlandse markt en voor de consument. Het geeft aan dat klanten graag in contact met je wil komen. Het geeft aan dat Social Media en Internetmarketing een mooie combinatie biedt. Dit kun je wel concluderen uit bovenstaande data.

Een effectieve online marketing strategie moet minimaal bestaan uit; Website (bloggen), emailmarketing, online adverteren in combinatie met Social Media kanalen zoals Youtube, Twitter, Facebook en Linkedin. Mocht je één van deze activiteiten nog niet verrichten, onderzoek het en implementeer het zo snel mogelijk. Dit is het moment om in actie te komen en nieuwe klanten te vinden.

Vergelijkbare Posts:

Leave a Comment

*